Blomberg föreslår SVT som en bra väg in till att få chansen att arbeta med Musikhjälpen.

Under onsdagsförmiddagens höll Julia Blomberg föreläsning på Norrbotten Media Week. Blomberg är projektledare för det stora evenemanget och TV- som radioprogrammet Musikhjälpen, som tar både platser och människors hjärtan med storm. Vi passade därför på att få evenemangsproffsets bästa tips!

Hur blir en projektledare på ett stort evenemang som Musikhjälpen?

Jag har jobbat på Sveriges Radio i elva år på massa olika tjänster, bland annat på P3 som allt från programledare till producent innan jag fick tjänsten som projektledare för Musikhjälpen. SR har inga projektledartjänster längre, men däremot har SVT det, därför tror jag SVT skulle kunna vara en bra väg in.

Vad är dina bästa tips till unga som drömmer om att bli projektledare?

Det är nog bra att ha jobbat som chef innan. Som chef lärde jag mig mycket om budget, teknik, planering och personal. Alla tjänster som projektledare ser inte likadana ut, men hos Musikhjälpen har man hand om allt. För mig hjälpte det att ha chefserfarenhet och ha jobbat med mycket innehåll samt content sedan tidigare!

Hur laddar du upp batterierna allra bäst?

När vi stänger Musikhjälpen för året är jag jättetrött i huvudet och bara en månad senare börjar vi planera nytt. För att kunna ställa om och komma på nya idéer behöver jag befinna mig i kreativa miljöer och känna att det blir lekfullt igen. Det sämsta jag vet är att sitta på radiohuset och försöka komma på idéer. Men jag har en ganska lugn vår när jag föreläser mycket på skolor, då börjar hjärnan gå i varv.
För att slappna av försöker jag att inte jobba så mycket och ta mig runt i olika miljöer. Igår hade jag ett telefonmöte medan jag gick på isen här i Luleå, det var helt fantastiskt!

Text: Agnes Hansius Foto: Agnes Johansson

Fler artiklar