Vi blev inspirerade av ”Humans of New York”och valde att göra en tolkning av det med vårat projekt, där vi valde att lägga en mer politisk inriktning. Det vi har gjort är att gå fram till folk vi mött i staden, frågat dem vad de tycker och hur de tycker att det känns nu efter valet. Vi har frågat unga som äldre samt gjort ett aktivt val att inte fråga vilket parti de röstat på. Vi ville fånga den allmänna känslan som infunnit sig i det politiska läget vi befinner oss i idag. 

Text: Clara Strand, Amanda Karlsson

Foto: Amanda Karlsson

”Det är läskigt att de har blivit så stora, det känns lite hopplöst när de får inflytande oavsett vad man röstar på. De kommer liksom bli stora oavsett.”

Foto: Clara Strand

”De säger att man måste välja mellan välfärd och invandring.” Dessa två menade att företagen hade för mycket makt och pengarna som behövdes till välfärden låg i fel händer så de som behöver pengarna inte kommer åt dem och att det är därför kriminaliteten ökat.”

Foto: Amanda Karlsson

”Det är tråkigt att det har blivit som det blivit, att det liksom hänger i luften. Jag är så trött på det. Att vuxna människor inte kan hantera det bättre än såhär.”

Foto: Husam Hamdan

” Jag är inte så insatt i politiken längre efter pensionen men jag tror det lär bli nyval. Jag tycker också att det är tydligt vilken färg olika tidningar har.”

Foto: Husam Hamdan

”Några få vågar säga till och stå upp för samhället och det här med solidaritet, var finns den någonstans? Den högerpopulistiska vågen som drar är förfärlig och klyftorna i samhället ökar. Folket i stugorna som inte fattar något lär väl tro att det är ett alternativ för nästa val också.”

Fler artiklar