Gustav Fridolin tillsammans med kollegor efter talet i Almedalen. Från vänster till höger: Maria Wetterstrand, Per Bolund, Alice Bah-Kuhnke och Gustav Fridolin. (Foto: Tuulia Parviala)

Igår var det Miljöpartiets dag i Almedalen, vi från Ung Press var på plats och passade på att fråga unga i publiken vad de tyckte om Gustav Fridolins tal.

Foto: Tuulia Parviala

Lovisa från Grön Ungdom

– Jag blev extremt rörd när han pratade om samtycke, miljön och allt fantastiskt som vi har gjort för samhället. Det var extremt fint att höra hur många som blev berörda av det och det var extra fint hur publiken applåderade och försökte överösta nazisterna som försökte bua ner Fridolin.

Foto: Tuulia Parviala

Ludvig Öhrling och Erland Kjellén

Ludvig: Jag tycker att det var helt okej.

Erland: Jag tyckte att han hade pondus men det var väldigt okonkret. Det var inte några jättestora statements han gjorde utan det kändes bara som att han försvarade Miljöpartiets politik. Många tycker ju att de har kommit väldigt mycket i skymundan men i talet försökte Fridolin bevisa att de faktiskt har gjort saker.

Ludvig: Han sa en del mot Trump men det känns som väldigt enkla poäng.

Erland: Ja, men han har ju rätt. I helhet tycker jag att talet var bra men han kom ju inte med något stort besked, jag förväntade mig nog lite mer.

Foto: Tuulia Parviala

Ester

– Jag tycker att det var bra. Det var bra att han pratade om miljön för det är väldigt få som har gjort det. Allt som han sa var förväntat och inget överraskande men det han sa ska sägas för det är viktigt. Man fick kraft att fortsätta bry sig om politik efter talet.

Fler artiklar