Foto: Tuulia Parviala

Igår var det Kristdemokraternas dag i Almedalen. Ung Media var på plats för att lyssna på Ebba Busch Thors tal och passade på att fråga två stycken ungdomar va de tyckte om talet.

Foto: Tuulia Parviala

Calle Reutercrona från Kristdemokratiska Ungdomsförbundet

Jag tycker att det var ett väldigt bra tal, det var väldigt tydligt och det hade en ideologisk förankring. Jag tycker att det är bra att Ebba lyfte det här med Sverige och säkerheten men också de här lite mjukare frågorna som välfärden och äldreboenden, som inte så många andra partier lyfter. Det är lätt att det blir fokus på ekonomiska reformer, säkerhet och miljö men den här frågan är hon ganska ensam om att lyfta.
Dock borde hon inte haft jeans på sig, det hade varit mer elegant med en klänning som hon hade förra året.

Foto: Tuulia Parviala

Alexander Franzen

Talet var lite underligt, om jag ska vara helt ärlig. Jag förstod inte riktigt och inledningen var väldigt konstig, jag hängde inte riktigt med i vad hon ville få fram. Det är tydligt att hon vill framställa KD som det enda partiet som står för välfärd och jag tror att hon vill sno Sverigedemokraternas väljare på det sättet. Ja, jag tycker att talet var ganska konstigt.
Hon pratade mycket om hur vi inte ska förändra Sveriges integration men hon sa inget om flyktingars rättigheter eller ensamkommandes rätt att stanna i Sverige och andra viktiga frågor, det tycker jag är väldigt synd.

Fler artiklar