Har du någonsin undrat vad som krävs för att bli journalist? Molly Frykholm från Ung Media intervjuar fyra journalister som befinner sig på Almedalen. De ger tips och tricks för hur du blir journalist!

Johanna Alskog, Altinget

Vad heter du och vilken redaktion jobbar du för?

Johanna Alskog jobbar som journalist på Altinget.

Varför började du jobba som journalist?

Johanna började jobba som journalist eftersom att hon hade intresset att skriva.

Därför att jag tycker om att skriva, så enkelt var det!

Vad är det bästa och sämsta med att jobba som journalist?

Johanna säger att det bästa är att det finns så många saker man får ta reda på som man vill veta mer om. Att man har möjlighet att få upptäcka nya saker.

Jag har jobbat på lokal tidning då man får tillgång till många miljöer och värdar som man inte får annars. Det är klart att man får det som politiskt reporter också, man får ta reda på saker och fråga folk, det är så enkelt, och granska grejer om man inte tycker det är okej. Man är lite som en renhållningsarbetare.

Sämsta att det känns som att man bara skrapar på ytan, man är inte bra på något speciellt, andra kan vara expert på något men det är inte vi. Det är bra i det dåliga.

Vad bevakar du på Almedalen?

Johanna bevakar miljö, energi, klimat och lite säkerhet.

Vad har du för tips för unga som vill bli journalister?

Det är ju ett väldigt speciellt jobb, kanske inte världens säkraste jobb, lite stökig arbetsmarknad. Man ska tänka på det. Se till att hoppa runt och jobba runt på lite olika redaktioner.

Reporter: Molly Frykholm

Fler artiklar