Igår var Sverigedemokraternas dag här på Almedalen. De hade lyckats bygga en liten mur av reklamplakat där jag gillar att gena över in på Almedalsparken, så istället för att gå dit tänkte jag ge mig ut på stan och fråga lite folk vad de tycker om SDU (Sverigedemokratisk Ungdom).

Så, vad tycker du om SDU?

vadtyckerduomsdu

(2 st Bra, 23 st Dåligt, 7 st Ingen kommentar)
Det där gick ju inte så jättebra. Jag lovar er SDU, jag har inte diskriminerat i mitt urval; så länge folk har varit någorlunda unga (upp till 26 år) och inte haft på sig något partipolitiskt klädesplagg eller accessoar på sig (förresten, förlåt till tjejen jag frågade på Donners plats, jag kom på att du hade en liten pin på dig – du fick inte vara med) så har jag frågat vem som helst.

Men men, jag kanske kan komma med lite tips utifrån vad de som svarat har kommenterat för att hjälpa er på traven?

Till att börja med så verkar inte ert intryck vara det bästa på folk:

”Lite läskiga”, sa Jonas, 25 år. Tobias, 20 år, tyckte att ni är ”skrämmande”. Och Elvira, 26 år, ja hon sa:

– ”Jag tycker de är jätteäckliga.”

Det där med vilket intryck man ger sägs ju vara väldigt viktigt inom politiken, så det är något som ni kanske borde jobba på? Men intrycket är ju inte allt politik handlar ju även om vad man står för, så vad sa folk där?

Olof, 20 år, uttryckte det så här: “Jag tycker att det är tråkigt när man inte tror på alla människors lika värde”. Jonathan, 16 år, sa att ni på det hela ”inte riktigt ser moralen i det”.

Så SDU, det kanske är dags för en helomvändning? Jag uttalar mig inte eftersom jag står här opartisk, men är det kanske dags att bara lägga ner helt? För det kanske är så enkelt med er som Axel, 20 år, sa: ”Skit.”

Fler artiklar