I ett quiz möttes fyra av de politiska ungdomsförbunden i en energisk debatt för att visa vilka som kunde besvara energifrågorna bäst.

På båten Blue Charm samlades vid ett idag fyra av de politiska ungdomsförbunden för att quizza energipolitik i ett quiz arrangerat av Fortum. Båten var full och trots regnet utanför var stämningen på båten god och inleddes med lite humor om mobiler och smartphones av moderatorn.

I första quizomgången stod SSU mot MUF där de fick frågor som behandlade el, elkonsumtion och energiförbrukning. MUF svarade snabbt fel och fick ett minuspoäng på första frågan och SSU satsade till en början på att spela säkert för att behålla sin ledning. MUF lyckades efter ett tag att plocka på sig några poäng men SSU vann ändå med 6 poäng.

I andra quizomgången stod Grön ungdom mot CUF och även här startade ett av ungdomsförbunden med att få ett minuspoäng på en av frågorna, nämligen CUF. Grön Ungdom tog snart ledningen men i slutändan lyckades ändå CUF knipa åt sig vinsten med resultatet 5-4.

I finalomgången möttes sedan de vinnande lagen SSU och CUF för att tävla om vinsten där CUF fortsatte hålla energin uppe från föregående omgång och vann starkt mot SSU. Som pris vann CUF ett diplom och 25 000 kr som de fick donera till en av tre välgörenhetsorganisationer där de valde att ge pengarna till Water Aid.

Fler artiklar