row
Foto: Agnes Johansson
row2
Foto: Agnes Johansson

Under MEG-mässan har jag hunnit lyssna på ett antal framgångsrika människor. En av dem var Rowan Barnett som bland annat är marknadsutvecklare på Twitter. I år firade mikrobloggen hela 10 år och det bjöds på flera olika milstolpar som den guld-vita klänningen och om vissa hashtags som ”HeForShe”, ”PrayForParis och ”BlackLivesMatters” stora roll.

Twitter har en stor betydelse i både samhället som i medievärlden, det är lätt att uttrycka och nå ut med sina åsikter, han associerade till en tweet som löd ”One could change the world with one hundred and forty characters”. Barnett påpekade att i stort sett vem-som-helst kan skapa och sprida nyheter, och att alla journalister bör använda sig av plattformen.

LIVE-funktionen är väldigt aktuell just nu. Han berättade om hur viktigt det är att appar som Periscope finns och att människor får möjligheten att se direkt vad som är sant och kunna känna sig delaktiga i det – ”Everything is going live now”. Den första skärmen är inte TVn och det har det inte varit på länge, säger Barnett och anknyter till en väl retweetat tweet från 2011. ”The TV is on but you look at the phones more” menar Twitterutvecklaren och visar ett par klipp från människor som gör det vi alla gör i soffan – håller i surfplattan och blickar upp då och då.

Ur en undersökning har det kommit fram att om man skriver eller läser tweets undertiden man ser ett TV-program så både upplever och kommer man ihåg mer av programmet. Några roliga nyheter är att de just nu söker hjälp av Svenska mediaföretag för att kunna expandera Twitter i Sverige, samt att de ständigt försöker förbättra och förnya appen.

 

Fler artiklar