federley
Foto: Erik O. Thyselius

 

Ung Press sprang på Centerpartiets Fredrik Federley i ett soligt Visby och passade på att ställa tre snabba frågor till honom.

Tycker du att ungdomars intressen är välrepresenterade i Almedalen?

– Ungdomsförbunden är i och för sig här, tar plats och deltar i debatten. Problemet är att när de stora frågoran ska diskuteras, till exempel ekonomin och välfärden, så är det sällan ungdomar med i panelerna. Där behöver vi fler unga människor.

Vilka frågor driver Centern som rör ungdomar?

– Våra frågor handlar framförallt om ungdomsarbetslösheten. Skaffar man sig en utbildning måste man få ett jobb. Därför behövs en annan typ av arbetsmarknad där unga människor inte diskrimineras. Det är viktigt att man får chansen att få in en fot till det allra första jobbet. Då måste man se till att politiken inte skapar regler som går det ännu svårare att få ett arbete.

Hur ska du ladda upp inför valet?

– Jag är faktiskt redan nere och jobbar i Europaparlamentet nu, men i augusti åker jag till mitt sommarhus i Gangnef och vilar upp mig. Jag ska försöka hjälpa Centerpartiet så mycket det bara går att vinna valet, utan att försumma mina övriga plikter i Bryssel.

Fler artiklar