Dialog mellan Clayne Crawford och Sepideh Moafi i filmen ”The killing of two lovers”

FILMRECENSION

Denna kritikerrosade indiefilm utspelar sig i en deprimerande småstad i Utah som ständigt påminner tittaren om närheten till vackra berg. Vi får följa David (Clayne Crawford) som kämpar för att hålla liv i sin relation med Niki (Sepideh Moafi) samtidigt som han bor hos sin pappa och försöker vara en bra pappa till deras fyra barn. Skilsmässodramat The killing of two lovers är fylld med vackra, vardagliga och samtidigt melankoliska scener. Som vinnare av Atlanta Film Festival Jury Award och med en metascore på 92 är detta en film som måste ses.

Robert Machoian gör sin solodebut som regissör i The killing of two lovers och det är definitivt en imponerande debut. Machoian har även skrivit manuset och med de långa scenerna, bra dialogerna och den behagliga takten imponerar han starkt. Huvudrollsinnehavaren Clayne Crawford medverkar i de flesta scener och hans skådespel är beundransvärt. Hans karaktär är tillmötesgående, varm och snäll men brottas inombords med känslor och ilska. Han spelar sin roll felfritt samtidigt som hans skådespel lyfter fram snarare än skuggar de andra skådespelarnas prestation.

Om du vill kolla på en film med syftet att glömma bort verkligheten så är inte det här ett bra val. Denna film är långt ifrån de långa, snabba och actionfyllda hollywoodfilmerna som vi ständigt matas med. The killing of two lovers visar en annan sida av filmvärlden, en lugnare, djupare och vackrare sida. Här är det meningen att vi tittare ska njuta av de vackra scenerna, känna medlidande med de få karaktärerna som vi får lära känna under en och en halv timme och kanske framförallt kunna relatera till det som händer i filmen. Även om inte alla tittare bor i Utah och har gått igenom skilsmässor så speglar filmen en sida av att vara människa som vi alla kan relatera till.

Fler artiklar