Majken Strömmer Willems bevakade årets Bokmässa och fokuserade extra på tema Sydafrika.

Tshepo Madlingozi (Vänster) och Malebo Sephodi (Höger) diskuterar mänskliga rättigheter, arrangör NLSA (National Library of South Africa)

Mhlophe (vänster) och Magona (Höger) i samtal med NLSA (National Library of South Africa) om den stora betydelsen berättandet har för de nya generationers arv. 

Författare och skådespelare Gcina Mhlophe

Författare och poet Sindiwe Magona

Poet och manusförfattare Koleka Putuma, arrangör NLSA (National Library of South Africa)

Journalist Mahdieh Golroo i diskussion om det fria ordet. Censur, förföljelse, flykt och ett liv i exil efter eget skrivande skönlitteratur och poesi. 

Professor i Historia Sekgothe Mokgoatšana och journalist, författare och filmskapare Sylvia Vollenhoven samtalar om Ubuntu, ett ord för medmänsklighet på nguni språken. Ubuntu är ett begrepp och en filosofi som haft en stor betydelse i Sydafrika, speciellt efter apartheid. Det fokuserar på människors solidaritet och relation till varandra. 

Konstnär Lars Lerin berättar om sin nya bok Kattjakten. 

Journalist inom desinformation Alberto Escorcia (Höger) samtalar med Reportrar utan gränser om hans tid på flykt från Mexiko och kampen mot pressfrihet i Syd- och Latinamerika. 

Författare och skribent Hafsah Mujalli (vänster) samtalar med chefredaktören för Myteri Förlaget (höger) om hur kriget i Jemen har hamnat i medieskugga.

Författare NNedi Okorafor (höger) om africanfuturism i hennes science fiction böcker.

Bild och text: Majken Strömmer Willems

Fler artiklar