Åkesson under utfrågningen med Expressen
Åkesson under utfrågningen med Expressen

I Expressens raka svar idag på eftermiddagen så utfrågades partiledaren Jimmie Åkesson. Där berättar Åkesson att Sverigedemokraterna idag ska gå ut med att de vill avskaffa pensionärsskatten. Detta är något även Socialdemokraterna vill men Åkesson säger att det inte kommer fungera med Socialdemokraternas politik om man kollar på deras senare historia menar, han tycker även att deras budget för avskaffandet är orimligt liten. Själva så ska SD finansiera den avskaffade pensionsskatten genom att höja skatterna för storbankerna vilka tar ut mycket i vinst säger Åkesson.

Partiets uteslutningar kommer upp och Åkesson säger att generellt så accepterar inte partiet medlemmar med koppling till högerextremism. De som sympatiserar med högerextrema partier, han ger Svenskarnas parti som exempel, inte har något att göra hos Sverigedemokraterna.

Åkesson påpekar även att partiet inte accepterar någon extremism alls.

En av anledningar till uteslutningarna, menar Åkesson, är partiets stora tillväxt under valåret 2010. Då skrev folk sina egna namn på SDs vallappar inför kommunvalet. Dessa personar har inte alltid hållit sig till Sverigedemokraternas värderingar utan har drivit sin egen agenda. Det är dessa personer man uteslutit på sista tiden.

Jimmie får frågan om eventuellt sammarbete med andra partier och han ger som exempel Löfven som hellre arbetar med högern än SD, vilket straffar sig menar Åkesson.

Under nästa mandatperiod så vill SD motverka den växande segregationen och invandringen, minska vårdköerna, bygga fler seniorboenden och göra välfärdssatsningar och generellt vända de här, enligt honom, negativa trenderna.

Fler artiklar