Den 43-åriga man som hotade Socialdemokraterna och Moderaterna med explosiva föremål häktades idag. Samtidigt rapporterar Aftonbladet att det ligger politiska motiv bakom.

Dagen före midsommarafton klev en man in på en människorättsorganisation i Gamla Stan med vad han uppgav skulle vara explosiva föremål. Detta orsakade ett stort polispådrag och långdragna förhandlingar med 43-åringen som resulterade i att mannen kunde gripas odramatiskt och att han inte burit på några farliga föremål. Under häktningsförhandlingen i Stockholms Tingsrätt berättade åklagare Per Andersson att mannen inne på människorättsorganisationens kansli visat det som såg ut som ett bombbälte för en anställd och då uppmanat honom att ringa polisen. Den 43-åriga mannen visade också en lapp där det stod att det också finns bomber på Socialdemokraternas och Moderaternas partikanslier, rapporterar Aftonbladet. Mannen ska också ha bett Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson att komma till platsen

– Han ville träffa Jimmie Åkesson för att “han säger vad han tycker”, sa Peter Nilsson 43-åringens advokat under förhandlingen.
Åklagaren uppgav att mannen  kom till Sverige för två månader sedan för att hälsa på en vän, och därefter sökte han asyl vilket avslogs av Migrationsverket. Samma dag som mannen bombhotade de två politiska partierna så skulle han egentligen lämnat landet.  Polisen är i övrigt förtegen om utredningen och åtal ska vara väckt senast den 8 juli.

Fler artiklar