Den socialdemokratiska riksdagsledamoten Arne Hamednaca blev igår påhoppad av ett gäng unga killar intill Visby ringmur. Killarna kallade Arne ”neger” och bad riksdagsledamoten att ”åka hem”. Rapporterar Expressen.

På lördagskvällen lämnade Arne  sitt hotell för att möta upp sina kollegor på en restaurang, när han lämnade hotellet blev han påhoppad .

– Jag hade planerat att se på fotboll och äta god mat. I stället blev jag kallad för jävla neger och de sa åt mig att åka hem, säger han till tidningen Expressen

Sammanföll med Svenskarnas Partis tal

Vid samma tidpunkt som påhoppet inträffade höll det nazistiska partiet Svenskarnas Parti tal i Almedalen, och enligt Expressen tror Arhe att det kan ha varit några från partiet som gick på honom

– Jag frågade dem om adressen till restauarangen dit jag skulle. De var väldigt aggressiva och jag blev väldigt överraskad så jag lämnade platsen snabbt. Det var obehagligt, säger han.

Arhe säger till Expressen att han är van vid rasistiska påhopp.

–  Att bli kallad neger eller svartskalle är tyvärr inte första gången. Tyvärr vänjer man si. Men det som gjorde mig extra arg var att det hände just i Almedalen, demokratins Mecka. Då blev jag besviken och arg.

 

Fler artiklar