Foto: Alina Larsson
Foto: Alina Larsson

 

Klockan 13 idag höll Fredrik Reinfeldt pressträff i Visby inför kvällens tal. Han presenterade det politiska förslag som han primärt kommer tala om ikväll i Almedalsparken. Reinfeldt vill bygga 20 000 nya studentbostäder utöver de 100 000 redan utlovade bostäderna. Studentbostäderna ska bland annat byggas i området Albano i Stockholm, som ligger mellan KTH och Stockholms Universitet. För att göra området attraktivt vill Moderaterna bygga en tunnelbanestation i området

– Vi har en bra möjlighet att bygga studenbostäder i Albano, som jag nästan höll på att säga är en grushög idag, säger Fredrik Reinfeldt.

” Studentbostadsförhandlare”

Moderaterna vill att det ska finnas en studentbostadsförhandlare, eftersom att det behövs en ökad tillgång på mark och att det blir enklare och billigare att bygga för att kunna nå målet om 20 000 nya studentbostäder. Tanken är att denna studentbostadsförhandlare ska bli Akademiska Hus, som är ett statligt bolag som arbetar med fastigheter som har anknytning till universitet och högskolor.

– Vi tror att det behövs en studentbostadsförhandlare, säger han.

Fler artiklar