Ung Press reporter Måns Fischerström är kritisk till seminariet ”Ledarskap när hela mediehavet stormar”. Han efterlyser andra perspektiv.

Måns Fischerström tycker att seminariet ”Ledarskap när hela mediehavet stormar” var torrt och tråkigt. Foto: Viktor Wiklund.

Seminariet ”Ledarskap när hela mediehavet stormar” var ett av de mindre inspirerande jag varit på –. den som var yngst, bortsett från mig själv, var gissningsvis 42 år gammal. Jag skulle gissa att medelåldern på publiken är 54 år.

På scen stod Eva Swartz Grimaldi, styrelseordförande i Norstedts förlagsgrupp, och Jan Scherman, affärsområdeschef på Aftonbladet TV. Båda har varit med i TV4-gruppen och berättade mycket anekdoter från tiden. Det som uppfattades som roligt i publiken gick rakt över huvudet på mig. Jag var inte målgruppen för seminariet. Det utgick från anekdoter från olika styrelsemedlemmar och de få tips som kom upp var inte givande – de var allmänna och gav ingenting nytt.

Jag saknade ett ungdomligt perspektiv. Det var ingenting som drev det hela framåt. In med unga fräscha ansikten som kan ge det gamla ett lyft – annars riskerar båten att sjunka på det stormiga mediehavet.

 

 

Fler artiklar