Idag på förmiddagen höll Jimmie Åkesson presskonferens i Almedalen på Sverigdemokraternas dag. Utspelen handlade om att slopa pensionärsskatten och införa en ny beskattning på de 4 storbankerna för att finansiera reformen som kommer kosta 14 miljarder.

– Under alliansens åtta år vid makten har ett genomsnittligt 100 000 mer i skatt än ett jämförbart hushåll som förvärvsarbetar, säger Jimmie Åkesson i ett pressmeddelande.

Under presskonferensen presenterar också Åkesson partiets fyra profilfrågor. Invandring och flyktingpolitik, kriminalpolitik, äldres villkor samt förbättrad arbetsmiljö i den offentliga sektorn står som huvudfrågor. Utöver detta vill Sverigedemokraterna också markera att de vill närma sig mitten på den politiska skalan och även att de anser sig vara det enda oppositionspartiet. Kostnaden för den kommande valrörelsen ligger på 35 miljoner som då kommer finansiera all marknadsföring. Sverigedemokraternas valrörelse kommer vara aggressiv, enligt Åkesson, och kommer att synas överallt.

Ung Press politiska chefredaktör Erik Blom intervjuade Jimmie Åkesson och frågade varför han inte presenterade några ungdomspolitiska frågor såsom skolan.

– Vi har en del förslag för barn och unga, vi kommer fortlöpande presentera vårt valmanifest under hösten, med bland annat förslag på den svenska skolan.

unnamed2
Foto: Sofia Fanberg

 

 

Fler artiklar