Bild: Wikimedia commons

Ikväll ställs Chelsea mot Barcelona när finalen i damernas Champions League spelas i Göteborg. Flera svenska spelare tar plats på plan i kampen om guldet.

Det är i Gamla Ullevi som en av klubbfotbollens största turneringarna avgörs. Franska Lyon har vunnit titeln de senaste fem säsongerna men ikväll blir det ett nytt lag som utses till vinnare när engelska Chelsea möter katalanska Barcelona. De svenska spelarna Magdalena Eriksson, Zećira Mušović och Jonna Andersson hoppas kamma hem en vinst för sitt Chelsea. 

– Det kommer ändå kännas som hemmaplan för mig, Jonna och Zećira som är vana att spela på Gamla Ullevi, så vi får hoppas det kanske kan vara en liten fördel, säger Magdalena Eriksson till Svensk Fotboll.

Det kommer vara tomt utan publik och på grund av pandemin har Uefa ställt in alla volontäruppdrag som annars skulle gett många en möjlighet att få vara med i detta fotbollsevent. Dock är det ändå stort att det är just i Göteborg en ny ligamästare kommer utses, detta blir första gången en Champions League final spelas i Sverige. Både Chelsea och Barcelona är inhemska ligamästare i sina respektive länder. Vem som vinner Champions League det avstår att se ikväll när alla blickar riktas mot Ullevi. Matchen börjar klockan 21:00 och sänds på TV6.

Fler artiklar