IMG_7850
Foto: Agnes Johansson

Har ni också undrat på hur kulturministern hon själv, ser på lycka eller samhällets framgångs-mått? Här finns svaren från goa och glada Alice Bah Kunhke!

Vad är lycka för dig?

– Jag är ganska pragmatiskt lagd så jag är ingen lyckosökare. Bara jag är mätt och torr!

Vad gör du för att bli lycklig?

– Lycka är inget mål, men jag vet när jag mår bra. Jag äter, sover, är med de människor jag tycker om och har turen att ha ett jobb som är fantastiskt givande. Har man höga mål för att bli lycklig, då kanske man aldrig uppnår det. Precis som när folk söker partners, ha inte så höga krav – bli bara ihop!

Hur definierar du framgång?

– Jag definierar inte framgång. Jag tror inte det finns ett generellt mått – men det måttet söker samhället hela tiden. Framgång är kanske då du som individ känner att det är helt okej, oavsett vad alla andra tycker. Det kan vara att man lyckats ta på sig skorna, läst ut en bok eller lyckats fly över det där jädra sundet och tagit sig till Sverige.

Tycker du att det är viktigt att vara framgångsrik?

– För mig är det viktigt att kunna leva med mig själv och stå till svars för mina handlingar, och det är saker man får jobba med varje dag. Det är inte heller det lättaste när man sitter i en regering.

Fler artiklar