foto: Amanda Karlsson
Foto: Amanda Karlsson

 

Andrew Morse, Executive Vice President och General Manager på CNN Digital Worldwide, höll en föreläsning på Mediedagarna angående framtiden för digitala nyheter. Han menar att teknikutvecklingen är grundläggande för att kunna nå ut till kommande generationer och för att ha en existerande journalism i framtiden.

Andrew Morse börjar sin föreläsning med en tidsresa genom berättandets utveckling. Från historieberättaren vid brasan till dagens medielandskap. Han beskriver ett snabbt växande marknad för sociala medier och ett ständigt behov av ny utveckling.

Genom historien har nya medieplattformar kantats av svårigheter. När radion uppfanns läste radiopersonen upp nyhetsartiklar från tidningen till punkt och pricka. Och när televisionen kom lästes radiomanus upp utan att använda sig av de möjligheterna som kom med den rörliga bilden. Andrew Morse menar att olika plattformar behöver hitta sitt eget sätt att förmedla innehållet på. Han pratar om dagens digitala användare som vill ha videor men inte television.  

Idag går den tekniska utvecklingen fortare och kraven på att anpassas märks allt tydligare. Andrew Morse berättar hur CNN arbetar med detta ständigt. Just nu arbetar de bland annat med att hitta sätt att publicera medieinnehåll till Appel watches. Han tar även upp exempel på växande sociala medier som snapchat och whatsapp där det är viktigt att hitta rätt sätt att publicera på för att inte missa en hel generation av kommande sociala medie-användare.

Fler artiklar