I helgen var reporter Anna Olsson på plats i Elmia i Jönköping för att besöka världens största datorfestival och LAN-party DreamHack Winter 2018. Här delar Anna med sig av sina bästa tips för att fotograferar evenemang!

 

Bild från DreamHack Winter 2018. Foto: Anna Olsson

1. Våga ta plats!

Behöver du gå närmre det du vill fotografera? Gör det! Sätt dig på huk för att hitta bästa vinkeln eller stå på tå för att nå. Var inte rädd för att ta den plats du behöver.

2. Fånga känslan!

Att fota på event kan ibland vara svårt. Det är dåligt med ljus och mycket folk. Med dåligt ljus kan man behöva öka ISO, och då blir det mer brus i bilden. Men det gör inget, fokusera på att fånga känslan i bilden!

3. Fånga evenemangets helhet!

Många event har mycket som händer samtidigt. Rör dig, se till att uppleva flera delar av evenemanget och fota allt som du tycker verka intressant.

4. Njut!

Sist men inte minst: se till att njuta av att du är på plats! Stanna till och titta upp från kameran emellanåt.
 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”15″ sortorder=”108,111,109,106,107,110,112″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”90″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” slug=”Dream” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

 
Text och foto: Anna Olsson
DreamHack Winter ägde rum 30-1 december 2018 i Elmia, Jönköping. 

Fler artiklar