Artist, dansare och modell. Som 8-åring vann hon sin första talangtävling och som 11-åring var hon förband till Dollystyle. Agnes Frisk är en 13-åring med höga ambitioner. I slutet av september släpps hennes nya singel. 

Under lördagen slog Heyou Festival besöksrekord. 2 500 personer kom till Partille Arena för att ta del av evenemanget. Många glada och förväntansfulla barn och ungdomar köade för att få en kram eller en autograf. Agnes frisk var på plats för att uppträda och träffa sina fans. 

Hur känns det att ha uppnått så mycket i så ung ålder? 
Det känns jättekul att jag har kommit så här långt på så kort tid. Jag är ju bara 13 så jag har många år på mig att jobba för att nå ännu högre. 

Har det varit jobbigt någon gång? 
Nej, jag brukar alltid tänka att så länge det är roligt så ska jag hålla på och jag känner att jag lever för detta. Än så länge har jag inte hittat några nackdelar som gör att jag tycker det är jobbigt. Det finns en del småsaker som tidiga mornar som kan vara lite jobbigt men det är inga stora grejer. Jag tycker bara att det är suveränt och jättekul. 

Hur motiverar du dig att jobba om något känns tråkigt eller jobbigt? 
Jag tycker inte att något är speciellt jobbigt. Om jag känner mig trött någon dag brukar jag lyssna på Nicki Minaj, rappa eller dansa och så försöker jag peppa mig själv. 

Vad har du för planer för framtiden? 
Jag vill att min musik ska spridas utanför Sverige. Jag vill hålla konserter utomlands och göra musik med mina förebilder och andra större artister som jag ser upp till. Jag vill fylla stora arenor och komma in på något nytt skivbolag.

Vilka är dina bästa råd till dem som vill jobba med det du gör? 
Följ ditt hjärta och gör det som känns rätt! Om du inte tycker det är roligt så sluta med det för att din glädje blir ditt driv och om du inte tycker det är kul så kommer det bli jobbigt och då kommer det inte gå att ta sig längre. Lita på magkänslan och följ hjärtat. Om du inte vågar börja stort så börja med något litet och jobba dig uppåt. 

Hur stor roll spelar inställningen? 
Ditt driv är väldigt viktigt! Glädje och att det du gör är något som du verkligen vill har stor betydelse. Om du verkligen tänker dig in i att “det här kommer jag klara” och “jag ska ta mig dit” så tror jag att du klarar det.  

Agnes singeln Who you are släpps på Spotify 27 september.

Vill du följa Agnes på Instagram och TikTok? Sök på Agnes.frisk.official. 

Foto: Isac Fridlund

Fler artiklar