Få känner till namnet Ellen Sarnevång men många vet vem Kokobellen är. Hon har över 315 000 följare på TikTok och är en av dem som medverkade under Heyou Festival i Göteborg. Mellan signeringarna träffade vi henne för att prata om kändisskap, drivkrafter och framtiden. 

Just nu sitter vi backstage på Partille Arena under Heyou Festival. Vad är det bästa med Heyou? 
Det bästa med Heyou är självklart att jag får träffa alla mina följare. Jag tycker också att det är väldigt givande att få träffa andra i min ålder som gör det jag gör eftersom det är inte så många runtomkring mig annars som förstår. Här får man möjligheten att umgås med andra ungdomar som upplever samma sak som en själv. 

Du är 17 år. Hur känns det för dig att vara så ung men ändå så känd? 
För mig är jag bara en vanlig tonåring som går i skolan och har mitt privatliv. Det känns overkligt och man kan inte riktigt greppa det. Det känns häftigt att jag får inspirera andra ungdomar och barn på nätet trots att jag själv är så ung. Allt är superroligt men det är absolut en konstig känsla. 

Har det varit jobbigt någon gång? 
Det kan vara jobbigt med folk i min egen ålder på skolan för det viskas, pekas och pratas ofta bakom ryggen på mig. Jag tycker även att det kan vara jobbigt när jag är på offentliga platser och man förstår att folk känner igen en men inte säger någonting. Då kan man känna sig utstirrad. Det är alltid någon som tittar och man vet att det alltid är någon som följer varje steg man tar och då är det lite jobbigt. 

Vad tror du det beror på att det finns så många som ser ner på och motsätter sig det du gör? 
Jag tror att mycket handlar om avundsjuka. Tyvärr är det väl så att mycket också handlar om osäkerhet hos dem själva. TikTok har verkligen två sidor. Det finns dem som är galna i TikTok och som tycker det är värsta grejen och sedan finns det synen på att det är väldigt löjligt och det inte är något som man är bra på. Det är väl därför som vissa ser ner på mig ibland och tycker att det lite kul att skratta åt mig och så. 

Vad har du för drivkraft och vad motiverar dig att jobba på även när det inte är så roligt? 
För det första så tycker jag att det är roligt att spela in videos, det är verkligen det jag brinner för. Sedan så influerar jag ungdomar och barn och det är så himla häftigt. När man får höra av någon att man är den personens förebild kan man göra vad som helst för det är riktigt häftigt och det är väl allt det som motiverar mig i slutändan. 

Vad tror du att du har som gör att folk ser upp till och inspireras av dig? 
Jag vet faktiskt inte. Jag har jobbat hårt, det är mycket arbete som ligger bakom. Många kan tro att det bara handlar om att slänga upp en video men det är mycket tanke och jobb bakom allt jag lägger upp. Hur det kommer sig att folk väljer att följa mig vet jag inte men jag antar och hoppas att jag är bra på det jag gör. 

Vad har du för planer för framtiden? 
Oj, svårt fråga!  Jag tror inte att jag är 27 och fortfarande håller på med Tik-Tok men jag hoppas att jag får jobba inom någon form av social media. Jag vill även satsa på mitt skådespeleri och det är väl det jag drömmer om.

Vad skulle du vilja säga till hen som sitter hemma och har en dröm om att göra samma resa som du gjort? 
Våga drömma och kör! Jag kommer ihåg när folk brukade säga till mig att jag aldrig kommer bli någonting och att det aldrig kommer att gå. Jag fortsatte ändå, jag höll fast vid min dröm och jag jobbade riktigt riktigt hårt. Man måste våga börja och våga vara sig själv för det är det allt handlar om i slutändan. 

Finns det någon eller några inom din bransch som du skulle vilja uppmuntra lite extra? 
Många av mina TikTok-kollegor är grymma och sprider verkligen kärlek på internet. Jag tycker att @Julias01 sprider jättemycket kärlek. @Noras sprider också massor med kärlek. Jag uppmuntrar egentligen alla som vågar göra sin grej och som kämpar för att unga ska våga vara sig själva. 

Vill du följa Ellen? Hon heter Kokobellen på Instagram, YouTube och TikTok. 

Foto: Isac Fridlund

 

 

Fler artiklar