Den bästa helgen på året är här. Helgen där unga medieproducenter möts från hela landet för att producera tillsammans, byta erfarenheter och skaffa vänner för livet.

Vi pratar såklart om Presskonferensen – Ung Media Sveriges årliga utbildningshelg, som i år arrangeras i Malmö den 20-22 maj. Här kommer vi tillsammans att arbeta för att nyansera bilden av människor på flykt genom ungas egna berättelser och medieproduktioner. Allt som produceras under helgen kommer publiceras här på Ung Press, vår egen nyhetsplattform. Du kan också följa arbetet genom #PK16 i sociala medier.

Vill du veta mer om vad Presskonferensen går ut på? Ung Medias förbundsordförande Sandra Rönnsved förklarar i 7 steg.

1. Spännande möten!

Vi garanterar att du som deltar kommer att träffa spännande och inspirerande personer i mediebranschen. På lördagskvällen planerar vi också mingel med mediepersonligheter, andra ungdomsorganisationer och alla deltagare på Presskonferensen.

Redaktionscoach Emelie Loyeenga och journalisten Martin Schibbye som föreläste under Presskonferensen 2015. Foto: Emilie Johansson.
Redaktionscoach Emelie Loyeenga och journalisten Martin Schibbye som föreläste under Presskonferensen 2015. Foto: Emilie Johansson.


2. Intressanta och relevanta föreläsningar och workshops

På Presskonferensen 2016 har vi bjudit in journalisten och författaren Jens Mikkelsen som skrivit reportage på årets tema, och utbildare från Nätaktivisterna, för att nämna två.

11154599_971050209580313_306840508081521959_o
Serietecknare Bim Eriksson föreläser på Presskonferensen 2015. Foto: Emilie Johansson.


3. Träffa andra unga medieproducenter från hela landet

Presskonferensen är den bästa platsen att träffa andra unga medieproducenter från hela landet. Här träffas unga som jobbar med yttrandefrihet, gör en podd eller driver en skoltidning. Det är den ultimata helgen att byta erfarenheter och lära av varandra!

PK2 (4 av 40)
Presskonferensen i Uppsala 2013.


4. Medieproducera och utvecklas tillsammans!

Utmana dig själv och lär dig att producera något du inte är van vid. TV, radio, bildspel, print, illustration – eller något helt annat! På Presskonferensen har vi redaktionscoacher som hjälper dig i ditt medieproducerande.

DSC01997
Presskonferensen 2015. Foto: Emilie Johansson.


5. Engagerande tema och samarbeten

I år har vi valt ett tema som är högst aktuellt och engagerar en hel värld. Vi vill berätta de historier som ännu inte har berättats och ge en röst till dem som behöver det som mest. Inför året har vi bland annat påbörjat ett samarbete med Ensamkommandes Förbund i Malmö.

DSC_0225
En del av projektgruppen till Presskonferensen planerar. Foto: Emma Uddesson.


6. Få vänner för livet (och en tygkasse!)

På Presskonferensen får du träffa fantastiska människor! (Och ni får alla matchande Presskonferensen-tygkassar.)

DSC01712
Så här kul har deltagarna på Presskonferensen! Foto: Emilie Johansson.


7. Det är kul!

Jag lovar. Presskonferensen är det roligaste som händer varje år!

Deltagarna på Presskonferensen 2015. Foto: Emilie Johansson
Deltagarna på Presskonferensen 2015. Foto: Emilie Johansson

Fler artiklar