Politik, seminarium, mingel och sol, dessa ledord är vad jag tar med mig från veckan. Det har varit en otroligt händelserik Almedalsvecka, många minnen. För den nyfikne fanns det många möjligheter att lära sig mer om politik, få träffa makthavare på ett personligt plan och nätverka på festliga mingel. Men det fanns även en baksida, mitt under Almedalsveckan, som är en unik demokratiskt evengemang i världen, så mördas en kvinna ett stenkast från Almedalsparken. Tankar, sorg och frid riktas till offret och hennes närmaste. Viktigt är att nu inte låta våldet segra, utan att Almedalsveckan fortsätter med samtal, möten, respekt och förståelse. 

Följande foton är alla tagna av Milan Lundin.

Seminariet “Okänd terräng – kriget, ekonomin och klimatet” av SEB

Jas 39 gripen uppvaktar Almedalsveckan
Ambassadörerna från USA, UK, Frankrike och Tyskland pratar om säkerhetsläget

Google är på plats i Almedalen och håller seminariet “Digital spetskompetens – vad är det, vem behöver det och hur möter vi behoven?”

Seminariet “Equality in Tech: Hur skapar vi en mer inkluderande tech-bransch?” av Samsung

Seminariet “Så skapar vi en konkurrens- och motståndskraftig svensk livsmedelsproduktion” av Livsmedelsföretagen och LRF

Almedalsveckan erbjuder många olika mingel med gratis mat och dryck, bilden är tagen under minglet “Tech Meetup – Almedalen 2022”

TV4 på plats för att rapportera om knivattacken under Almedalsveckan 

Knivattacken under Almedalsveckan
Vid mordplatsen la besökare blommor och tände ljus för att hedra offret

Almedalsparken under Magdalena Andersson tal

Almedalsparken under Magdalena Andersson tal

Almedalsparken under Magdalena Andersson tal

Fler artiklar