kentpersson
Foto. Erik O. Thyselius

Kent Persson (m) och Nina Larsson (fp).

Alliansens partisekreterare och chefsekonomer höll en presskonferens där man gemsamt dömde ut oppositionens politik i en elvasidig rapport. Vinner de rödgröna i höst kommer skattehöjningar och ökade utgifter att riskera både jobbtillfällen och ekonomin, menade Kent Persson (m), Acko Ankarberg (kd), Nina Larsson (fp) och Martin Ådahl (c). Ung Press reportrar var på plats för att höra vad Alliansen kan erbjuda ungdomar som idag inte har något jobb.

-Stefan Lövfen presenterade tidigare idag sina förslag för att minska arbetslösheten bland unga. Vad har Alliansens för idéer för att tackla ungdomsarbetslösheten?

– Det är en dålig start att börja höja kostnaden för att anställa unga, så han har en hemläxa att göra. När han gjort den så kan vi återkomma, men vi har ett par förslag, blev svaret från Centerpartiets Acko Ankarberg.

– Vi kommer fortsätta se till att unga har lägre arbetsgivaravgifter för att bli anställda. Vi ser att de reformer vi gjort leder till att ungdomar får ett arbete, förklarade Kent Persson.

Han fortsatte och meddelade att Alliansen även vill att svenska elever ska börja grundskolan ett år tidigare, minska klasserna, anställa fler lärare och införa mer mattematikundervisning.

Martin Ådahl (c) tog även tillfället att kritisera oppositionen:

– Det går ju emot all rim och reson om man tror att 15 miljarder i höjda skatter på ungas arbete ska leda till fler jobb.

Fortsatt låga arbetsgivaravgifter och satsningar på skolan är alltså Alliansens tyngsta vapen mot ungdomsarbetslösheten. Frågan är om det är tillräckligt för att vinna ytterligare en mandatperiod. I opinionsundersökningarna verkar det som att taktiken att främst fokusera på andra sidans brister har nått vägs ände. Den som lever får se.

Fler artiklar