För tretton år sedan tog biopubliken till sig The Shins och deras singel New Slang efter att Natalie Portmans karaktär förklarat för Zach Braff att den skulle förändra hans liv.

The Shins på flamingos scen under Way Out West.

  Sedan releasen av singeln 2001 har den spelats miljontals gånger på Spotify och sålts i nästan lika många exemplar, På Way out West spelade de på Flamingos scen, eftermiddagssolen stod lågt och värmde både besökare och band.

 James Mercer, sångare och frontfigur var på gott humör när han med ett stort leende upplyste alla om hur viktigt det var med solskydd. Energin var på topp och både gamla och nya låtar från senaste albumet Heartworms spelades.

  När låtar som Australia och hiten New Slang ekade ut över publikhavet höjdes inspelande mobilskärmar och alla sjöng med. New slang spelades i en nedtonad version och om James Mercer varit energisk under de tidigare låtarna så gick han nu långsammare över scenen, log inte lika mycket utan uttrycket blev mer eftertänksamt. Detta i kontrast till publiken som i samma stund som första tonerna spelades upp började röra sig i takt med musiken och högljutt sjunga med.

  The Shins älskade publiken och publiken älskade dem. Det var ett kärleksfullt möte i solen som var ett av de bättre under festivaldagarna.

 

Text/ foto: Sara Höglund

Fler artiklar