I filmen Gasoline Rainbow, regisserad av syskonen Bill Ross IV och Turner Ross, får vi följa fem tonårskompisar som har bestämt sig för att åka på en sista roadtrip-resa, innan de tvingas att bli kastade in i vuxenlivet. Filmen är fylld av rolig, men också berörande, dialog som många kan, eller har kunnat, känna igen sig i.

Som ungdom så kan det ofta kännas väldigt tydligt när en tonårsfilm är till majoritet skapad av vuxna. Både dialog och klädsel kan kännas opassande. När man då får chansen att se en film som denna; med realistisk tonårsjargong, så blir det uppenbart att folk från den åldern har varit med och medverkat.

Skådespelarinsatserna är oerhört bra, och det är definitivt en av filmens största styrkor. Igenom hela filmens gång så tvivlar man på om det faktiskt är skådespeleri, eller om dessa karaktärer faktiskt existerar, då konversationerna är så naturliga och uttänkta på ett så bra sätt. 

Som slutbetyg får filmen 3,5/5 poäng. Den har sina styrkor, men precis som de flesta filmer så finns det brister som man inte kan bortse. Många scener är väldigt långa och långsamma, vilket kräver en stor skicklighet för att göra intressanta. Efter ett tag kan filmen börja kännas repetitiv, men om man är ett fan av vardaglig dialog, och en film som på ett bra sätt representerar ungdomen, så rekommenderar jag starkt den här filmen. 

 

Reporter

Emma Mayoral Axelsson
Ung Media Väst

Fler artiklar