Allt startade med en dröm i Lo Lills rum i Malmö. Nu är hon en ung 16-årig medieentreprenör med en helt egen radioplattform. Ung Media har fått prata med Lo om hur just hennes dröm förverkligades och hennes väg dit.

Lo Lill förverkligar sin dröm inom mediabranschen. Foto: All Radio Play

Lo Lill är en 16-årig medieentreprenör som har grundat och driver webbradion All Radio och plattformen All Radio Play.

Lo Lill började med att göra Youtube-videos, men fann sedan ett intresse för webbradio. Hon fick reda på att man kunde starta en egen webbradio 2019, när hon var endast 10 år gammal. Hon startade All Radio och där såddes fröet för vad som idag skulle bli hennes största passion.

Grundidén började som en plattform som skulle vara öppen för att fler unga personer skulle få en plats inom kommersiell media. Webbradion fortsatte att utvecklas och till slut blev det en hel plattform för artister, musiker, poddare och kreativa radiopersonligheter.

Ambitionen för All Radio, enligt Lo, är att lyssnarna ska kunna känna igen sig i låtarna och vilja lyssna. Ambitionerna har vuxit och målet för All Radio är att de ska växa och kunna bli en ännu större plattform.

Trots att Lo Lill är van vid att finnas i medieformat menar hon att allt inte kommer att ske över en natt.

Jag har hållit på med detta sedan jag var 8 år. Det tar tid, säger Lo Lill.

Lo är endast 16 år just nu och har redan uppnått extremt mycket. Men att vara ung inom mediebranschen kan innebära utmaningar.

Jag tänker ofta på det här med att vara ung och bli tagen på allvar i både media och entreprenörbranschen, säger Lo Lill

Hon beskriver hur många har svårt att förstå att hon inte bara gör detta som ett fritidsintresse, att detta är hennes passion.

Många tror att man sitter och leker här hemma. Även om detta jag gör är något jag älskar så ser jag inte detta som en lek, säger Lo Lill.

Hennes nyfikenhet och att hon alltid letar efter nya grejer känner Lo ger henne en fördel genom att vara just ung inom mediebranschen. Hon pratar om hur det går att nå sina drömmar trots att man är ung.

Lo Lill driver All Radio Play från sitt sovrum i Malmö. Foto: Privat

Lo Lill har funnit ett växande intresse för journalistik från hennes tid inom radiobranschen, något som hon kan tänka sig som en framtidsväg. Hon beskriver hur hon blivit mer och mer intresserad av att intervjua personer. Trots funderingar kring journalistyrket i framtiden så vet inte riktigt Lo vad hon vill göra. Men hon vet att hon har tid på sig att lista ut det.

Jag tänker att tiden får ta mig vart det än leder mig, säger Lo Lill.

Framtiden för All Radio är dock något som hon har fullt fokus på. Hon vill satsa på annonseringar och fortsätta att utveckla radioplattformen så att det kan bli en framtida inkomst.

Att kunna livnära sig på något man älskar är ju det bästa, säger Lo Lill.

Lo är en förebild för alla, främst andra unga medieintresserade. För den nya generationen unga medieentreprenörer vill Lo inspirera till att vara sig själv till fullo och inte bry sig om folks åsikter.

Bry dig verkligen inte om vad andra tycker, gör din grej. Oavsett vem du är, hur du är och vad du gör kommer alla alltid ha något att säga, säger Lo Lill.

Reporter

Nellie Christiansson, Meskalin

Fler artiklar